Geplaatst op
Het is zo gemakkelijk om je interieur mooi te houden. Dat is toch wat we willen, niet waar? Soms lijkt het last; hoe krijg je het voor elkaar?; het lijkt een verloren strijd. Toch niet! We presenteren je vandaag in deze blog de waterontharder. Wat is dit precies en hoe werkt het ding, heeft een ontharder veel onderhoud nodig? We nemen het met je door in deze blog.
Hoe werkt een waterontharder?
Het is erg handig om een waterontharder aan te schaffen. Dit is namelijk een manier om je meubels in de badkamer, maar ook in de keuken mooi te houden. Zo voorkom je namelijk dat er allemaal kalkaanslag op de meubels te zien gaat zijn. Ook zien we vaak dat de douchewand een witte laag krijgt. Dat soort dingen moet je niet hebben omdat het er lelijk uitziet. Dan is het zaak om een waterontharder aan te schaffen.
Er zijn verschillende waterontharders, zo zijn er ontharders die werken met een ionenwisselaar en een zoutreservoir. Ook zijn er waterontharders die magneten in zich hebben. We raden je het laatste type aan, omdat deze niet met zout werkt. Zo komt er ook geen zout in het milieu terecht. Dat is fijn voor mensen en dieren die afhankelijk zijn van zoet water.
Vraagt een waterontharder veel onderhoud?
Wanneer we kijken naar de tijd die er nodig is om een waterontharder te onderhouden, dan is deze in het geval van een magnetische waterontharder nogal te verwaarlozen. Je zit namelijk niet met een reservoir dat geleegd of gevuld moet worden.
Het is erg makkelijk om een waterontharder aan te sluiten op de hoofdwaterkraan. Daarna zul je zien dat er een aanzienlijke reductie van kalkaanslag op zal treden. Dat komt een aantal dingen ten goede:
- Apparaten gaan langer mee, gaan niet zo snel stuk door de kalkaanslag
- De energieconsumptie van je apparaten stijgt niet
- De energierekening aan het einde van de maand valt lager uit
Dit zijn nog een aantal voordelen bovenop het zojuist besproken esthetische aspect.
We hopen dat je onze andere blogs ook nog even checkt. Geregeld posten we nieuwe blogs om je te inspireren.